Lån trygt uden at stille sikkerhed  

Økonomi

En af de største fordele ved at låne penge online er, at du som låner ikke skal stille sikkerhed til rådighed. Dette er stik modsat optagelse af lån i banken, hvor der både stilles krav til sikkerhed for lånet og dokumentation for, hvad du ønsker at bruge pengene på. Har du et ønske om blot at bruge de lånte penge til forbrug, er det sjældent, at du godkendes til lånet i banken.

Men sådan er det altså ikke, hvis du låner penge online. Her kan du trygt låne uden at stille sikkerhed til rådighed. Du kan læse meget mere om netop dette her på siden.

Gængse krav, du typisk skal opfylde

Selvom du ikke skal stille sikkerhed for at låne penge f.eks. i form af hus eller bil, så er der fortsat en række krav, du skal opfylde. Kravene varierer fra låneudbyder til låneudbyder, og derfor er det en god idé at ansøge om lån hos tre til fem låneudbydere. Herved højner du sandsynligheden for at blive godkendt til et lån, således du hurtigst muligt får pengene mellem hænderne.

Kravene er en sikkerhed for låneudbyderen for, at de får deres penge tilbage. Dette er soleklart et behov, som er vigtigt for låneudbyderen, da der ikke blot kan lånes penge ud til enhver. Blandt nogle af de gængse krav finder du blandt andet:

  • NemID
  • Alder
  • Debitor Registret eller RKI
  • Dokumentation
  • Bopæl
  • Kontakt

Mere om de enkelte krav fra låneudbyderen

Størstedelen af låneudbyderne på det danske marked kræver, at du underskriver lånet med dit NemID, hvorefter lånet udbetales til din NemKonto. Har du derfor ikke et NemID, vil du være begrænset mange steder.

Alle låneudbydere har som krav, at du er fyldt minimum 18 år. Dog er der også en del låneudbydere, der har yderligere krav til alder. Her kan de f.eks. kræve, at du som minimum er 21, 23 eller over 25 år. Typisk vil dette afhænge af lånets størrelse. Dog kan du sagtens optage lån på gode størrelser som 18-årig – lån op til 60.000 kr. her f.eks.

Oftest låner långivere ikke ud til danskere, som er registreret i Debitor Registret eller RKI. Dog findes der nogle långivere, der alligevel tilbyder dette. Her skal du dog være opmærksom på, hvorvidt et lån virkelig er en god idé, da du i forvejen har haft problemer med at betale lån tilbage.

Hos enkelte långivere er det et krav, at du skal dokumentere din personlige indkomst. Dette kan enten gøres gennem aflevering af seneste lønsedler eller ved at give adgang til årsopgørelsen. Her er der typisk tale om lån af større lånebeløb.

Som regel – faktisk nærmest altid – skal du have bopæl i Danmark samt et dansk CPR-nummer. Har du ikke det, er dine chancer for at optage et lån uden sikkerhed online meget små.

Slutteligt beder de fleste långivere dig om at oplyse et kontaktnummer og/eller e-mailadresse. Dette er for at være sikker på, at låneudbyderen har mulighed for at kontakte dig, f.eks. i forbindelse med misligholdelse af lånet eller andre emner omkring dit lån.