lån penge uden sikkerhed

Sådan låner du penge uden sikkerhed

Økonomi

At låne penge ”uden sikkerhed” lyder måske lidt suspekt. Betyder det, at jeg ikke har nogen garanti i forhold til det lån, jeg optager, spørger du måske dig selv. Nej faktisk betyder det noget positivt – nemlig at du optager et mere smertefrit lån uden store risici, da du ikke skal ud i at pantsætte dit hjem, bil eller andre personlige værdigenstande. Her kan du finde en oversigt over lån uden sikkerhed online. Ved låntyper som minilån, kviklån og forbrugslån, skal du da ikke dokumentere en masse i forhold til indtægt, som du typisk skal i banken.

De er alle sammen nemme lån, som du kan foretage helt uforpligtende over nettet.

lån penge uden sikkerhed

En onlineguide kan give dig den viden, du behøver

Inden man optager et lån, er det vigtigt at sætte sig lidt ind i vilkårene for aftalen. Samtidig er det en stor fordel at kunne låne effektivt, så man kan bruge pengene hurtigt. Ved at rådføre dig med kvalitative oversigter online, kan du både læse om de forskellige typer af lån samt finde de bedste udbydere. Du kan se, hvad beløbsgrænsen er, og hvilken løbetid aftalen har. Der vil ofte være en aldersbegrænsning på lånet, så man ikke kan være for ung, når man optager det.

Når du har fundet den optimale udbyder, kan du nemt klikke dig videre og gå i gang med at underskrive en låneaftale. Husk at lægge mærke til lånets ÅOP, som er den årlige omkostning for at have lånet i procentsats. Denne er en mere retvisende indikator for, hvor dyrt lånet er, end renten vil være. En god guide vil også have anmeldelser, så du kan sætte dig ind i fordele og ulemper, inden du binder dig.

Hvorfor kviklån og minilån er populære løsninger

Hvis du går til din bankrådgiver for at optage et lån, kan det være en langsommelig og bureaukratisk proces. Der vil være krav om gennemsigtighed i forhold til din indtjening, tilbagebetalingsmuligheder og hvad du gerne vil låne penge til. Som nævnt skal du typisk også stille sikkerhed for lånet. Optager du derimod for eksempel kviklån ved en onlineudbyder, så gælder den begrænsning ikke. Et kviklån betaler du tilbage over mellem et og tre år med en relativt lav rente på 9 procent.

Ved et minilån kan du låne et mindre beløb på for eksempel mellem 500 og 15.000 kroner. Det vil ofte være et lån, som man tager for at kunne købe en specifik brugsgenstand såsom et TV eller en ny mobil. I Danmark er der mange forskellige udbydere, du kan optage minilån hos.

En uforpligtende proces

Der er flere grunde til, at det er ret uforpligtende at låne penge online. Låner du uden sikkerhed, skal du ikke leve med den stressfaktor, det kan være, at have sat din ejendom på højkant. Mange lånere har det bedre, hvis de ikke blander andre ejendele sammen med forbrugslån. Traditionelt set er lån med sikkerhed bankens garanti for at kunne hente sine penge hjem igen.

I takt med internettets fremvækst er låneprocessen blevet liberaliseret, og mange udbydere kræver ikke samme sikkerhed. Til gengæld er renterne typisk højere på forbrugslån, hvilket du selvfølgelig bør have in mente.