A kassen var et klogt valg

Uncategorized

For et halvt år siden var virksomheden, hvor jeg længe havde arbejdet nødsaget til at fyre alle medarbejdere. Jeg stod af den grund uden varsel uden fast løn.

Situationen var vildt svært. Jeg har aldrig været uden løn. Heldigvis har jeg altid været medlem af arbejdsløshedskasse. Det blev min løsning, da jeg pludselig stod uden arbejde. advarsel blev jobsøgende.

Jeg har fra tid til anden spekuleret på, at der ikke var nogen grund til at overføre penge til a-kasse. Jeg har jo aldrig været
uden arbejde før i tiden, men lykkeligvis var jeg intelligent nok til at fortsætte som indmeldt.

Da jeg til min store overraskelse var arbejdsløs blev det altså bare en stor sikkerhed.

Arbejdsløshedskassen bistod med at få styr på det med penge og reglementet, og de assisterede at kigge efter eventuelle jobs, forfattesvar på opslag og cv’er. Det var egentlig ret let.

Der er få jobs i mit fag. På baggrund af det var jeg afklaret med, at jeg ville være uden arbejde i lang tid. Finansielt ville det være hårdt, men det kunne godt lade sig gøre. Jeg kunne få dagpenge som en del af en arbejdsløsheds-kasse. Af den årsag var jeg sikret økonomisk. Dagpenge er ikke lige så meget en stabil løn, men jeg behøver ikke sælge mit hus, og jeg går ikke sulten i seng. Det er det vigtigste for mig, og det er jeg absolut lettet over.

Der eksisterer jo rigelig a-kasser, og det væsentligste for mig er, at min a-kasse er væsentligt for mit arbejdsområde. De skal desuden være til at stole på. Glædeligvis følte jeg mig det rigtige sted.

Jeg fik tilbudt et par indledende tider hos min a kasse, og der var ligeledes mulighed for at melde sig til til forskellige hold, som gjorde mig klogere på for eksempel arbejdsmarkedet.

For nogle måneder siden blev jeg ringet op af CA A-kasse – som lod mig vide, at arbejdsløshedskassen havde et potentielt praktik til mig. Jeg var begejstret.

Ugen efter var jeg til afklaringssamtale hos min kommende arbejdsgiver. Jobsamtalen forløb som forventet, og senere samme uge kontaktede de mig om, at de havde valgt mig.

Jeg nåede at gå ledig lidt under et år, og det er en stor lettelse, at jeg atter kan møde på arbejde hver dag. Jeg er begejstret for mine nye chefer.
Det er ikke en fornøjelse at stå som arbejdsløs, og det er essentielt at blive tilbudt den rigtige hjælp.

Jeg følte mig aldrig på bar bund af min arbejdsløshedskasse.
At være berettiget til dagpenge som medlem af en arbejdsløshedskasse var på mange måder min overlevelse økonomisk. På den måde var jeg garanteret økonomisk, og jeg blev aldrig nødt til at skaffe mig af med de ting, der er vigtige for mig.